Weer een blije patiënt vandaag

Schermafbeelding 2018 09 25 om 16.44.12

Tandartsassistente Tosca en Daniëlle en hun collega’s van Tandartspraktijk Stationsstraat nemen ruim de tijd en aandacht voor de patiënten. Werden weer opnieuw verrast door een blije patiënt met deze heerlijke taart.

 

Poetsinstructie bij BSO de Kinderwereld in Coevorden

poetsinstructie5

Ik werd om 16.00 uur ontvangen door een zeer enthousiaste groep kinderen in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar die na schooltijd nog wel genegen waren om mee te doen aan de poetsinstructies. De kinderen wisten veel van gezond en minder gezond eten, het aantal poetsmomenten op een dag.
Veel kinderen poetsen elektrisch daarom is het juist zo belangrijk om ook met een hand borstel instructie te geven en dat ging ze niet altijd even gemakkelijk af , de kleurtabletjes is altijd een geweldig controle moment. De kinderen zijn met een mooi poetspakket huiswaarts gegaan. Super om dit te doen!

Ina

Poetsinstructie Peuterzaal Kristalla in Emmerhout

poetsinstructie2

Onlangs gaven onze mondhygienistes een poetsinstructie op peuterzaal Kristalla in Emmerhout. 

"Nogmaals wil ik jullie hartelijk danken voor jullie leuke bezoek aan onze peuterspeelzaal op donderdag 8 oktober.
De peuters vonden het fantastisch en hebben hier erg van genoten."
Danique

Poetsinstructie kinderdagverblijf De Kinderwereld

Op 31 maart heeft onze preventieassistente poetsinstructies gegeven aan de peuters van kinderdagverblijf De Kinderwereld.
De peuters tussen 2 en 4 jaar luisterden aandachtig en kregen aan het eind een tandenborstel en tandpasta mee voor thuis.

poetsinstructie2

Even voorstellen: Jeroen de Vries

jeroen portretMijn naam is Jeroen de Vries. Ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Emmen. Voetbal en fietsen zijn één van mijn hobby's.

Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam binnen de organisatie. Ik heb de opleiding tot Tandtechnicus gevolgd en gespecialiseerd in gebitsprotheses.
Hierna heb ik de opleiding Klinisch Prothese Technicus afgerond en sta ik een aantal dagen in de week te behandelen aan de stoel.
Ik vind het belangrijk dat als patiënten bij ons zijn geweest met een goed gevoel naar huis gaan.

Gratis WK tandenborstel

Het WK voetbal is weer begonnen. Daarom krijgt elke jonge speler bij Tandartspraktijk Stationsstraat een speciale WK-tandenborstel! Daarmee worden we niet alleen kampioen, maar steunen we ook de stichting Spieren voor Spieren!

Zie hier onze enthousiaste spelers Emma en Sebastiaan met preventieassistente Asia Hodyl

De WK-tandenborstel-actie is geldig tot eind juni en alleen voor kinderen die deze maand behandeld worden.

Tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar

De basisverzekering vergoedt tandartskosten voor mensen jonger dan 18 jaar of voor mensen waarbij er sprake is van bijzondere tandheelkunde. Dan moet er sprake zijn van een ernstige situatie waardoor een chirurg of specialist jou moet helpen. Mensen boven de 18 kunnen een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten.

De basisverzekering vergoedt de kosten van de volgende behandelingen voor verzekerden van 18 jaar en ouder:
  • Chirurgische tandheelkundige hulp, uitgevoerd door een geregistreerde kaakchirurg. Hieronder valt geen parodontale chirurgie, het aanbrengen van een tandheelkundig implantaat en ongecompliceerde extracties.
  • Röntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, door of op verzoek van een geregistreerde kaakchirurg
• Uitneembare kunstgebitten voor de boven- en/of onderkaak.


Een vergoeding van bijzondere tandheelkundige zorg is van toepassing als je:


  • Een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel hebt
.
  • Een niet-tandheelkundige lichamelijke of geestelijke aandoening hebt

  • Een medische behandeling moet ondergaan, waarvan het resultaat mede afhankelijk is van tandheelkundige zorg. Vaak heb je wel vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar om de behandeling vergoed te krijgen. Informeer daarom altijd vooraf bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn, het kan namelijk voorkomen dat je naar een bepaalde zorgverlener moet gaan of dat er sprake is van een eigen bijdrage. Ook het verplicht eigen risico is van toepassing.

Tandtechnisch laboratorium Quintadent is klaar voor de toekomst

img 6271Quintadent in Emmen is een tandtechnisch laboratorium annex praktijk voor prothetiek en implantologie waarbij een groep van regionale tandartsen is aangesloten. Sinds kort beschikt Quintadent, als eerste in Drenthe, over een vijfassig digitaal freescentrum.

“Wij houden de trends in de markt nauwlettend in de gaten” aldus Remco Pielage, één van de initiatiefnemers bij Quintadent. De digitale processen rukken op en je ziet dat zowel de kwaliteit als de service van de leverancier op een dusdanig niveau liggen dat het een goede en verantwoorde investering is. Na een aantal goede gesprekken met Peter van der Pal (Cad-Cam Specialist van het Ceramill systeem bij Arseus-lab), hebben wij uiteindelijk deze keuze gemaakt. De laatste jaren zie je de markt veranderen, daarnaast zie je de goudprijzen tot extreme hoogtes stijgen.

Met de intrede van zirkonium ,een nieuwe goedkopere metaallegering, kunnen tot 16-delige bruggen gemaakt worden. Zirkonium vervangt als zodanig in toenemende mate het goud en andere metalen. Metallische Zirkonium heeft geen invloed op het menselijk lichaam en is daardoor onschadelijk.

Een kroon die is vervaardigd voor een langere levensduur moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het is vooral belangrijk dat bij een hoge kauwdruk, de kroon of brug bestand is tegen buig en bijtkrachten. Zirkonium in combinatie met deze hoogwaardige Cad-Cam technologie van dit Ceramill systeem zorgt voor een goede passende constructie. Daarnaast kun je met deze digitale freesunit sneller op wensen van de klant inspelen omdat dit systeem vele mogelijkheden biedt. Een perfecte en vol keramische kroon maken is daar één van. Een keramische kroon is metaal vrij, heeft een kern van keramiek en wordt overbakken met porselein. Maar ook noodkronen/-bruggen, abutments en andere nieuwe technieken behoren nu tot de mogelijkheden.

Kortom: Quintadent is een all round full-service lab dat helemaal klaar is voor de toekomst.